[Japonca Film] Lesson of the Evil / Aku no Kyouten - 悪の教典 (Spoiler İçerir)

| On
Çarşamba, Aralık 11, 2013

Tam bir Japon psikopat filmi aslında çokta farklı şeyler beklemeyin. Filmi en başta izleme sebebim, Fujiko Kojima içindi. Ama öyle başrolde falan değil sahnede birazcık görünüyormuş özel bir diyoloğu bile yoktu, figüran gibiydi.. Biraz hayal kırıklığıyla başlasamda filmin ilk 60-70 dakikası çok hoşuma gitti.

Hasumi, öğrenciler tarafından çok sevilen ve karizmatik olan bir ingilizce öğretmenidir. Farklı alanlarda üniversite hayatını devam ettirip, ailesinin ölümüne sebep olduktan sonra Amerikada Harvard Üniversitesinde işletme bölümü okumaktadır, bir süre bu alanda iş yapıp sonra İngilizce öğretmeni olmaya karar vererek Japonyaya döner ve öğretmenlik yapmaya başlar. Ancak Hasumi gerçekte sosyopattır. (Sosyopat: Kısaca çocukluktan gelen bu hastalık diğer insanların haklarına ve hayatlarını umursamayan onlara kötülük yapan bir hastalıktır. Hiç bir şekilde suçluluk duygusu hissetmezler.) Harvard üniversitesinde tanıştığı kendisi gibi bir hastayla ortak iş yaparak insanları beraber öldürürler. Ancak birgün Hasumi ortağına sen insanları zevk için öldürüyorsun ancak bana bunu tanrı yapmamı söylüyor diyerek onuda öldürür.

Japonyaya döndüğündeyse, öğrencilerle çok iyi geçinerek ideal bir öğretmen görüntüsüyle hem öğrencileri hemde ailelerini öldürmeyi planlar. Ancak yakalanmamak için kurduğu ideal kurguyla her seferinde yakalanma riskini ortadan kaldırır.

En baştada dediğim gibi 60-70 dakikası bana mükemmel bir kurgu olarak göründü. Adamın öğrencilere yakın davranması, bazılarını kendine aşık etmesi, kandırması ailelerini falan öldürmesi bana ancak rahatsız bir yönetmenin çekebileceğini hissettirdi. Öyle iyi kurgulanmışki Hasumi okulda tüm olup bitenleri bir şekilde öğreniyordu, kendi kurduğu dinleme aygıtlarıyla veya öğrencilerle yakınlığıyla kendisi hakkında iyi kötü veya dönen olayları herşeyi öğreniyordu. Ha ama benim hala çözemediğim şeyse neden bu okula gelip bunları yapıp tüm çocukların hayatını kararttı o kısmı aklımı almıyor. Belkide adam ruh hastası işte daha derine inmeye gerek yok diye düşünmekte fayda var. Ayrıca filmin son 30-40 dakikası inanılmaz derecede kanlı bu yüzden ona göre izleyin. Filmin sanırım 2. bölümüde çıkacak, kesin sonuda yok. Biraz araştırdığımdaysa, dizisi ve mangası olduğunuda fark ettim.

Psikopat bir film izlemek istiyorsanız, izleyebilirsiniz.. Oyunculuklar iyi, Japonyada tanınan ünlüler oynuyor ama konu olarak pek kayga değer bir durum yok. Amaa bazı kızlar çok tatlıydıı kahküllere bakmaktan izleyemediğim oldu. Bundan sonra film izlerken not alarak izleyeceğim, diyeceğim o kadar çok şey vardı ki hepsini unuttum.
4 yorum on "[Japonca Film] Lesson of the Evil / Aku no Kyouten - 悪の教典 (Spoiler İçerir)"
  1. Daha önce izleyip çok beğendiğin bir kaç Japon korku filmi ismi verebilir misin acaba :) Japon korku filmlerini seviyorum ama bir sürü film içinde kayboluyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abla çok fazla film elimde yok, film ve dizi kültürüm çok yoktu yeni yeni başlıyorum buralarda paylaştıkça onları mutlaka tavsiye ederim T__T

      Sil
  2. Tamam. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. Adamın öğrencileri öldürme sebebi;öğrencileri ahlaksız ve kötü karakterli görmesiydi.Kendisini tanrının kötüleri öldürmekle görevlendirdiği biri olarak görüyordu.Gereksiz uzunluğu dışında çok güzel film.

    YanıtlaSil

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9