Filipinleri Neden Kimse Görmüyor? (İnsanlar Zor Durumda)

| On
Çarşamba, Kasım 13, 2013

Filipinler bu günlerde çok zor durumda. Büyük bir kitlenin bu durumu fark etmemeside çok acınası bir halde. Uzun süredir insanları ve dünyayı takip ediyorum ancak bu kadar büyük bir olay olmuş olmasına rağmen bilinme oranı %30larda. Özellikle kendi yaşadığım ülkede en ufak bir müslüman ülkesinde 1 kişi ölse dünyayı ayağa kaldıracak insanlar ve kişiler görüyorum, tanıyorum. Peki filipinlerde yaşayanın suçu NE? Müslüman olmamaları, ve değerlere yakın olmamalarımı? Peki ya avrupa, amerika ve Asya kıtasındaki diğer ülkeler? Sizin için sorun ne? Küçük ve birazda sömürgemsi ülke olması mı yani?

Geçtiğimiz günlerde filipinlerde, Haiyan adında bir tayfun meydana geldi, özellikle ada ülkesinin tüm sahil kısımlarının yerle bir olduğu söyleniyor, şu aralar içecek bir su bile zor buluyorlarmış. Yaklaşık olarak 10-15 bin kişinin öldüğü söyleniyor. Evet "BİN" diyorum. Ama türkiye medyasında bu haber, geçmedi bile? Geçtiysede 1 dakika ayırdılar sağolsunlar.


Her ne kadar hoş olmasada şu fotoğraf ve gifleri koymak, ben birilerinin gözüne sokmak istiyorum bu durumu. Oradaki insanlar neden değerli değil? Cidden merak ediyorum. Adamların ülkesi gitti resmen dünya savaşı çıksa, ancak bu kadar olurdu heralde. Su bulunmamasının yanında, elektirik ve telefon gibi aletlerde doğal olarak çalışmıyor. Hoş yıkılmamış yer mi kaldı? Ama neyseki diyorum hala dünyanın ve iyiliğinin yanında olan fark eden insanlar var. Özellikle tumblrı bu konuda çok tebrik ediyorum. Logolarının sonunda ki nokta işaretini değiştirip ülkenin güneş logosunu koydular ve şuanda site üzerindende yardım toplanıyor. Bazı ülkelerinde yardımı var tabi.

10-15 bin insanın ölümünün yanı sıra 4,5 milyon kişininde sağlık ve barınak olarak zor durumda olduğuda eklenmiş.

Yardım edemeyecek durumdaysanız bile en azından bilin istedim. Gerçekten çok zor durumdalar, siz edemiyorsunuzdur belki ama bunu çevrenize yayarak söyleyerek en azından birilerinin daha bilmesini sağlayıp belki yardımcı olacak birilerini bulabilirsiniz.


bu linklerden yapılan yardımları, yapabileceğiniz yardımları ve durumun ciddiyetini görebilirsiniz.

Ayrıca tayfunun, vietnama doğru gittiği ve o taraftada ciddi zararlar verebileceği söyleniyor, umarım ki daha da çok kişilerin canı yanmaz bu durumdan.
2 yorum on "Filipinleri Neden Kimse Görmüyor? (İnsanlar Zor Durumda)"
  1. Sana katılıyorum. Ülkemizde ve dünyada büyük bir çifte standart var maalesef ve dinsel farklılıklar da büyük bir faktör. Hiç bir dinde "kendi dininizden olmayanlara yardım etmeyin" diye bir öğreti yok. Devletler açısından kötü ekonomiye sahip üçüncü dünya ülkeleri her zaman görmezden gelinmeye mahkum. Oysa bizde bir üçüncü dünya ülkesiyiz... Üstelik bu tarz mağduriyetler yaşanan (savaş veya doğal afet) yerlerde ailesiz kalan çocuklar insan tüccarları, çocuk istismarcıları, organ mafyası gibi adi (insan demeye dilim varmaz) mahluklar tarafından büyük tehdit altında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte abla bende buna anlam veremiyorum hani herşey bazen bilerek görmezden gelmek gibi geliyor tüm herkes için. Ne kadar üzücü bişey, belkide çıkar? O ülke eminimki daha avrupa veya başka ülkelerin çıkarlarına yakın olsaydı yapılan sahte yardımların altında bir çıkar işi olacaktı değil mi?

      Ah abla o zaten fakir Asya kesimlerinin en büyük sorunlarından ayrıca deyinmek lazımda işte.. :/

      Sil

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9