Tatlı Bir Kızın Saçı Nasıl Olmalıdır? (Tokalar Vs.. Kendi Düşüncelerim)

| On
Çarşamba, Eylül 18, 2013

Her şeyin başında bir kız, kız olduğunu gerçekten bilmeli. Hayatta enerjisi kalmamış kişi, çevresindeki enerjiyide götürür. Sen kendine bakmassan hayatta sana bakmaz. Bunları unutmamak gerek. 
Peki ben bunu söylerken neyi kastediyorum? Kendine bakmalısın, üşengeç olmamalısın! Hayatı boşverme. Yaşım küçük diyip umursamamazlıktan gelme böyle şeyler alışkanlıkla olur. Kendine bakman, önem vermen mutlaka bir erkek için değildir, sevgilin olmak zorunda değil...

Kızlar özeldir, narindir. Ama bilincinde olan var, olmayan var, birde iki grubada girmeyen şaşmış kişiler var. Kız cinsiyetinde ki birisi neden erkek gibi davranmak ister? Bazen çevre şartlarından bazende özenmekten dolayı. Ama ne yaparsan yap, erkek gibi olmaya çalışsanda ilk üzüntünde hiç bir erkeğin yapmayacağı kadar büyük derin üzüntüye kapılıp, tek başına kaldığını zannedip o narinliğinin ortaya çıktığı anı yaşarsın görürsün. İnatla erkek gibi olmaya çalışmak sadece kendini kandırmaktır. Neyse ben sadece lafa girişimi böyle yapmak istedim.. Benim gibi bir erkeğin gözüyle kızların saçı nasıl olabilir? Anlatmaya çalışayım. Aslında ne kadar anlatırsam anlatayım hep kendi tarzıma yakın olacakta neyse.

1-) Saçlar
Saçlar.. Kızların her zaman bir dönem özendiği o kısa saç dönemi olur. Bunu annemde yaşamış, ablamın yaşadığını da gördüm ve çevremden de %70 olarak görüyorum. Her kız ister istemez kısacık yapıp dener kendisini. Sonuçta %85 pişman olur, %5 erkeksi devam eder, %10 ise ne yapacağını bilemez uzatır, kestirir denemelere devam eder. Ama ne olursa olsun erkekler genelde %90 uzun saç sever. Kısa saçta sevilir ama uzun saç kadar değil, bana görede bir kızla erkeği ayıran en büyük etmenlerden birisidir saç. Bir kız bilmiyorum uzun saçlı olmalı gibi geliyor, kısa saçlı kızlarda tatlı olan var tamam yakışanda var evet ama gerçekten bana en büyük etmen o uzun saç gibi geliyor. Hani parlar böyle uzun uzun kurutması vardır onu taraması vardır bakımı vardır ya, tamamen kızlar için yaratılmış gibi. Daha hoş görünmüyor mu? Tatlılığında en büyük etmenidir kendisi, renk renk tokalar *-* Saç toplama tarzları... (Bu arada bir yerde görmüştüm, at kuyruğu yakışan kişi gerçekten güzel olurmuş çünkü çok zor yakışan bir modelmiş) Bugün başlayacakmısın konuya Ereeen!!??

Benim zevklerime gelirsek en güzel saç bana göre omuzun biraz daha aşağında parıl parıl parlayan kahküllü, tek tarafı çok tatlı şekilde örülmüş dümdüz fönlü bir saç. (Bunlara ek olarak pony tail tarzı veya çeşitli toplama tekniklerine hayır diyemem tabi ama şöyle kahküllü dümdüz saçlı birisi kahkülünün altından gözleriyle bakınca beni etkliyor?)




Demek istediğim şey tamamen bu.. Böyle bir saç tipiyle ben mükemmel görünmeyecek insan tanımıyorum, benim için öyle en azından.. Saç rengi? Asla ve asla 20 yaşınızdan önce saçınızı boyatmayın. İnsanın doğal saç rengi her boyadan güzeldir. Sorun olmadan boyatmayın sonra zaten hep boyatabilirsiniz. Benim favori renklerim platin, ve balımsı açık tonlar. Bazı erkekler %10luk kesim ciddi şekilde turuncu & kırmızı saç takıntısıda vardır. Bunuda dikkate alabilirsiniz. Bu kesim genelde hot seven taraf oluyor. 

2-)En Sinir Bozucu Kısım Türkiyede Kahkül Kesmek
Nereye giderseniz gidin (Çok lüks bir yer olmadığı sürece) kötü kesim olacaktır, ya kahkülünüzü kısa yaparlar, ya kahkülü yapayım derken saçınızı kısaltırlar, yada gelip sanki saçınızın sahibi onlarmış gibi > Yaaa yok sana kahkül yakışmaz şunu yapalııııııııııııım moduna girerler.. (Bunu yapan kişinin suratına tsundere moduna girip yumruk atıp çıkabilirsiniz) Hiç bir yer çok iyi yapmayacağı için <türkiyede> en iyi olan yeri seçmeye çalışın.. Birde ilk kesişte sadece şekil verdirin moraliniz bozulmasın kötü yaparsa. Aralıklı kesmesini istemeyin! Aralıklı kahkül saç modeli genelde olgun kişilerin tercih ettiği bir kahkül tarzıdır bence. Kahkül yapmak istediğinizde şu modelleri gösterebilirsiniz; (Sayılara Tıklayın)
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 

Olgun kahkül dediğim model ise aşağıdaki Kahi modelidir. Yakışmıyor mu, sevmiyormuyum? Tabikide seviyorum güzelde ama 30 yaşından önce yapılmamalı, desteklemediğim bir model. Kahi için tam yaşına ve tarzına uygun bir şekil. (İlginç düşüncem ise 30 yaşında eşim olunca kahkülü böylemi olmalı, benim eşim 40-45 yaşından önce bu moda girmemeli.. u.u) Kesme işinide sanırım böyle halledebiliriz..


3-) Tokalar Ve Tarz!
Kurdeleden gelen zariflik! Asla değişmem kurdele tarzı sade görünümlü tokaları, çok yakışıyor. Biraz fazla klasik ve bilindik oldu ama toka da %60 olarak bundan yanayım. Hem modern hemde insana hafif hava katıyor fazlasıyla zarif.. 3. fotoğrafımızdaysa kızların en çok tercih ettiği lastik tokalarımızdan onlarıda böyle hafif farklı tarzı olan şeylerden seçebiliriz. Bu üç örneğimde bağlamalı toka olarak geçiyor (ties) 4. örnekte biraz yaklaşan kış ile bana göre serin havalarda ruhuda yansıtan bir tarz çok hoşuma gitti :" Çıtçıtlı tokalara da örnek vermek istiyorum da işte türkiyede aşırı derecede bunun dandik çin ürünleri satılıyor, bazı kızlarda görüyorum çok kalitesiz görünüyor, çıtçıt tokalar alınırken bayağı bayağı dikkat ederek alınmalı, aslında tokaların hepsi böyle, sonuçta saçtan sonra direk görünen bir nesne.. Bir tanede 5. resmimizde çıtçıtlarımıza örnek verelim, bir dönem hatta geçen yaz rolly polly dahil olmak üzere patlama olan bir tarz dönemi geçsede çok tatlı. Elimde örnek yok ama anlatmak istiyorum çıtçıtlara, şöyle uzun çıt çıtı olan gümüş renkli sade, prenses tarzı şeylerde hızlı tercihler arasına girebilir güzel olur. Dikkat edilmesi gereken nokta onların üstünde çok fazla inci, kristal gibi dokumaların olmaması onların sayısı arttıkça kalitesizleşip yaş olayı düşüyor.. (Tokalara sayamayacağımız kadar örnek gelirde biraz bahsettim sadece..)



2 - 3 - 4 - 5

4-) Saç Örgü Modelleri
Hep olmasa bile bazende ayrı zevki var örgünün. :" Bir dönem öyle böyle değil çok fena takmıştım, o aralar sevgilimde vardı ona böyle yap şöyle yap diyip buluşunca falan kendim örüyordum bazen. Şuanda tam hatırlamıyorum yapılışını da örmeside acayip zevkli bence alskdjadasds. :D Tabi hiç birşeyi abartmamak lazım çok hassas ve bazen bıktıran bir olay örgü. Yerinde ve ara ara yapmak en iyisi.. Güzel hava katıyor.


1 - 2 - 3 - 4 - 5

Zaten son zamanlarımda olan biaslarımdan Way'de acayip seviyo hayellerimin bütününün son hali gibi. Saç örgüsü isim olarak bilgim yok, isimleri varmı aslında onu da bilmiyorum? 1 isimli olan fotoğraftaki modeli çok merak ediyorum mesela kolay yapılacak gibi durmuyor.

(Minnoşumunda bir örgülü fotoğrafını koyayım *-*)

5-) Kahkül + Pony Tail Neden Olmasın
Kastettiğim ikili olanlar tekli direk at kuyruğu değil. Onun başka bir adı varsa bilgilendirirseniz onunla değişirim. Pony tail, türkiyede yapıldığında çocukmusun? Kaç yaşındasın gibi tepkiler çeken ama Asyanın en favori tarzlarından birisidir. Türk erkeklerin düşüncesi (çoğunun) benim gibi olmadığı için erkek arkadaşınız varsa ona göre sorup yapılması daha çok tavsiyemdir. Nedense saçla başla olgunluğun oluştuğunu düşünen hemcinslerimle yaşıyorum. Hatta daha ileri gidersek ay sen küçük duruyorsun çocukmusun, arkadaşlarım yanlış anliycak falan gibi konuşmalar bile geçer. Asya değiliz ki.. Böyle bir model türü nasıl olurda yaşadığım yerde çocukmuş gibi görülür!!! Of..



Böyle küçük ortalama, okuması eğlenceli bir yazı hazırlamak istedim. Şunlar şunlar var Eren onlarıda ekleyip yazarmısın diye yorum atarsanız onlar içinde ek maddeler getirip çoğaltabilirim, fazla uzatmamak için şimdilik bu kadar. Sizler için en büyük tavsiyem saçlarınıza her zaman önem verin, sizin dışarıya yansıtılışınızdaki en büyük ölçeklerdendir. Ayrıca size hava katan özelliklerdende! Saçlarınıza değer verin daha mutlu olun. :" -CuteMelon

10 yorum on "Tatlı Bir Kızın Saçı Nasıl Olmalıdır? (Tokalar Vs.. Kendi Düşüncelerim)"
  1. Bir bayan olarak yazına azıcık gıcık oldum. Zaten böyle düz, ince, kabarmayan saçlı insanları kıskanıyorum bir de getirip gözüme sokmuşsun yine moralim bozuldu. u_u

    Ne yazık ki bir kız olarak bu tavsiyelerinin hiçbirine uyamayacağım. Çok isterdim ama her zaman istemekle bir halt olmuyor ki. Genetiğimi değiştiremem ya, kader böyleymiş diyip geçiyorum artık. T^T

    (Gıcık oldum derken takılıyorum he, yanlış anlama :D)

    YanıtlaSil
  2. Fön çekeyim çekmesine de fönlü hali bile mübarek... Neyse iyi tarafından bakalım. Yaşlanınca hemen azalmaz saçım. Dökül dökül bitmez ki. u_u

    Hehe uğraşalım, uğraşalım. Stilistim ol. xD

    YanıtlaSil
  3. Çok sevimli bir yazı olmuş. kk Ben saçlarımı ve kahküllerimi çok severim. Gerçi yazın yok olup gittiler orası ayrı. Ege'nin sıcaklığında çekilmiyor pek.Şimdi de kestirmeye korkuyorum açıkçası. Dediğin gibi adam gibi kesen yok. Bir kestirdiğim bir kestirdiğime uymuyor. Biraz saç kesme biçme dersleri alıp bir yer aç ve biz gelip sana yaptıralım saçlarımızı!!
    Ayrıca o örgülü modeli bir bayan videolu olarak anlatıyordu, annem de yapıyor bazen bana. Çok zor değil. ^-^

    YanıtlaSil
  4. Sevmeyen var, annemler yüzün küçük ne gerek var der, arkadaşlarım da çocuk gibi oluyorsun. Gerçi şu aralar kahkülsüz halim daha şirin geliyor gözüme. Sadece alnımdan şikayetçiyim. Onu da uzayan kahküllerimi yana atarak gizliyorum. Biraz dar bir alnım var, yani çok dar da değil ama yüzüme kalp şekli veren bir çıkıntı var. Takıntı haline getirdim onu mesela. Lazer epilasyon bile düşünmeye başladım bu aralar orası için ama oynamak da istemiyorum.
    Saçlarım biraz daha uzasın, bir kaç kat attırıp, kahkül de yapacağım tekrar dediğin gibi.O zamana kadar havalar da serinler hem. Ama bu sene sınav mağduru bir insanım. Saçla başla uğraşacak halim kalmayacak. O yüzden belki YGS'den sonra kestiririm. Bilmiyorum. -.- Çok kararsız bir insanım.
    Annemin kesimine gelecek olursak... İyi keser saçlarımı ama kahkül konusunda seni bile kahkülden soğutabilir.

    YanıtlaSil
  5. Aileme kalsa her güz tepemde bağlı hanım hanımcık gezeceğim. kk Görsellerde kalp yüz şekli diye aratırsan, çizim şeklinde gösteriyor. Ama o kadar sert hatlarım yok tabii benim.
    Ahaha tamam. Ben Kahi'nin kahküllerini çok sevmiştim ama bana biraz eski moda gelmişti. Hyunyoung ve Sica'nın kahküllerini daha çok seviyorum, hani bayılıyorum böyle. Kuaföre gittiğimde de telefondan gösteriyorum fotoğrafı ona göre kesiyorlar. Ya da kesmeye çalışıyorlar diyeyim. O yüzden hepimizin saçlarını sen kesmelisin. Bir bilen kişiye ihtiyaç var.TT

    YanıtlaSil
  6. https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/999997_207242276119263_146624365_n.jpg

    Böyle yapmaya karar verdim. kk Tabii lise bittikten sonra. Sica'nın da RDR zamanlarında kahküllerine siyah atmışlardı. O da çok hoşuma gidiyordu. Ben bir kaç ton açıklı koyulu kullandım. Bu kız da, yani Sujin, yeni biaslarımdan. Gruptan daha ultimate'imi seçemedim daha ama...

    YanıtlaSil
  7. Lisede yaparsam okul yönetimi beni keser, biçer, bir şeyler yapar yani. Zaten bu sene bitiyor. YGS'den sonra yapacağım çılgınlıklara ekleyebilirim belki. Yaparsam da atarım sana. Wassup grubunda. Pek senin tarzın değiller. Yani sen daha çok sevimli gruplarla ilgileniyorsun ya da ben öyle algıladım. Hip hop kaçıyor bunlar daha çok. Twerk yapıp eleştiri alan sonra şarkıları listelerde iyi yerlere yerleşen bir grup. Çok tatlılar. Salaklar böyle hepsi. Şapşallar. Ve samimiler. Ben sevdim. Fanları bile oldum. Bias seçemedim. Bir gün birine takıyorum diğer gün başka birine.

    YanıtlaSil
  8. Renkten de bahsediyorum. kkk Yok ya kahkülüme de karışırlarsa yakarım okulu müdürü de içeride bırakıp. Zaten sevmiyorum. Tamam atacağım. Hatta yaptırıp ilk sana atacağım. Olmamış dersen çıkmam dışarı evden. kk
    Aslında biraz öyleler. Ama hip hop grubu olarak çıktılar. Tarzları o yüzden göze batmıyor, benim için kk. Aslında o esmer kız, Nada, eskiden o kadar değilmiş. Çıkış için şişirmişler kızı sanırım. ahah
    Bir de şey sektörde de asimile olmayan grup sayısı parmaklarımızın sayısını geçmiyor zaten artık. Rahatsız edici biraz ama yaşı büyüyen idollerin olgunlaşmasını ayrı tutuyorum.

    YanıtlaSil
  9. :a yıl 2017 Bok gibi kesilen kahkülümü burnuma kadar uzattım yeniden düzgün kestirtmek istiyordum.Veee bu postu gördüm.Şirinli bir yazı

    YanıtlaSil

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9