Biraz J-Pop Ve Morning Musume'den Bahsedelim

| On
Perşembe, Ocak 03, 2013

Öncelikle benim Japon fanlığından geldiğimi bilmeyen var mı? Bilmeyenler için, yaklaşık olarak 7-14 yaşım Japonya ile geçti 8. Sınıfta biraz mola vermiştim ve kısa süreli Japonca kursa gitmiştim ancak şunu öğrendim ingilizce hariç hiç bir dil ülkesine gidilmeden öğrenilmiyor.. (Her ne kadar bunu desemde lisede ispanyolca kursuna gidiyordum Arjantin için ama tam bir komediydi neyse bu konuya girip lafı değiştirmeyeyim.)

Japonyadaki fanlığım ne yazikki müzik üzerine değildi ben Kore fanlığından öncede ciddi anlamda müzik dinlemezdim ve herkes şaşırırdı Koreden sonra patlamasını yaptım sanırım, çünki müzik hiç kapanmıyor.. Japon fanlığım anime, onların kültürleri... Mutlumuydum? Evet ama bir o dönem bir sorun yaşadığım için 1 yıl boyunca internetten uzaklaşmıştım bu konuyada inmeyeceğim. Kore fanlığına tekrar döndüğümde ve ozamandan bildiğim tabiki bir kaç müzik grubu ve kişiler vardı ancak öyle aaa bugün dinlemek istiyorum falan yapmazdım hiç zaten dediğim gibi haftada 2 kere falan müzik dinlerdim ben. ._. Bildiğim gruplar ozaman Gazatte, Perfume, AKB48 falan gibi en popüler olanlardı. Ancak bu kadar uzun zaman sonra bazen çok haraketli istediğim şey olunca Japonca müzik dinleyenler bilir biraz daha hareketli ve mekaniktir ve bu işi onlar iyi yapıyor dinlerdim.. Amaaa bir hafta önce bir Japon arkadaşım aracılığıyla Morning Musume adlı grubu duydum, aslında onlarda oldukça popülerlermiş ama şundan dolayı sınırlı kalıyor aynı After School gibi mezun ve yeni üye alma sistemleri var aslında AKB48de buna örnek ama onlar işi daha iyi yapabilmişler, bende birazcık bu grup hakkında bilgi vermek ve bir haftada öğrendiklerimi paylaşmak istiyorum.


Morning Musume öncelikle Japonyadaki en eski gruplardan birisiymiş 1996 ve 1997 den beri aktifler tabi o dönemden falan kimse yok nesil sistemini getirmişler gruba ve her sene yaklaşık olarak 3-4 kişi alıyorlar gruba, bunlar 2 sene sonra tecrübelenince eski nesilden birilerini çıkartıp tekrar yeni bir nesil daha getirip ondan önceki nesilde onların ablaları oluyor biraz karışık anlattım ama anladık sanırım. >_< Sistem güzel ama ne yazikki ciddi anlamdaki fanlığı engeller sadece grubun bu kadar uzun olabilmesini sağlar tabi nereye kadar bilemem.. O zamandan bu zamana kadar 11 nesil yapmışlar ve 2012'nin sonlarında sanırım 11. nesili açıp Sakura Oda'yı gruba alarak kendilerinden önceki nesilden birinin gitmesinin temelini attılar tabi bu kim oluyor Reina Tanaka'nın gitmesi demek oluyor.

Jpop herkese hitap edebilecek bir müzik türü değildir ama genede bakabilirsiniz.. Ayrıca nesil sistemlerini görmek istersiniz bir resim paylaşıyorum bunada bakabilirsiniz. Nesil Sistemi.. Bir konuda daha hayal kırıklığına uğradım.. TT 

Japon müziklerini dinlerkenki çekinmelerimden bir başka sebebi iste tamamen Japon erkeklerin aşırı sapık olmaları AKB48 gibi grupları meraklı olanlar bilirler neler döndüğünü neler olduğunu bu konuya girmeyeceğim ama Morning Musume grubunda bu kadar olmasada o kadar küçük kızları live'larında öküz gibi +30 yaşında bağıran erkeklerde mevcut üzülüyorum bu duruma neden bilmiyorum ama, ne olurdu Japonyadaki şu cute insanlarada biraz değer verilse? Oyuncak gibi kullanmasalar herşey bu kadar düşmese.. Koredeki sevdiğim olay buydu orada kadına gerçekten saygı var, ama üç beş sene sonra Koredede ne olur bilemiyorum (!) Yaklaşık olarak bir haftada grup hakkında öğrenebildiklerim bu kadar bahsetmek istediklerimide kısa keseyim kimse sıkılmasın aa müziğini sevdim bir kaç tane daha bakmak isterim derseniz şunlarıda tavsiye ederim,
『What's Up? 愛はどうなのよ~』 << Dinlemek İçin Tıkla
『恋愛ハンター』  << Dinlemek İçin Tıkla
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9