Güney Kore, Japonya ve Çin Kültürü

| On
Cuma, Kasım 30, 2012

Bu aralar neden bilmiyorum aşırı olarak geçmiş Çin, Japon ve Güney Kore kültürüne gidesim, merakım var.. Aslında bunların tamamı Asya kültürü oluyor öyle değil mi ? Ozamanlar da hayatın nasıl olduğunu neler yapıldığını gerçekten çok merak ediyorum, tarihi zaten seven birisiyim az da olsa Çin ile ilgili bilgiler öğreniyoruz derslerde en kötü bu heralde. Hep öğrendiklerimize göre ne kadar doğrudur bilinmez ( Çin üzerinden gidersek ) hep böyle zamanın da gene Türklerle iç içe düşman olarak tabi çok çok eskilerde hatta Çinli prenseslerin türklerle etkileşim içine girip kendilerine aşık edip, sonradan halkla aralarında sorunlar yaratmaya çalıştıklarını ve halk ve yönetim kısmında gruplaşmaya bilerek yöneltmeye çalıştıklarını görüyoruz, bunun adınada çin entrikaları deniyor zaten.

Bazen diyorum acaba bende mi sorun var bu tarz şeyleri sevdiğim için.. Garip garip şeyler hoşuma gidiyor bende böyleyim sanırım, ayrıca Asyadaki bu saygı konusu beni bunlar dışındada etkileyen birşey nasıl desem özel bir bağ olmasa bile dillerinde bile olan saygı ve ayrılık bölümü var yani küçüksen farklı bir dille konuşman gerekiyor tanımıyorsan başka türlü, aileden büyük biriyse başka konuşuyorsun önünde eğiliyorsun saygı duyuyorsun insanlar arasında içten gelen veya (eski değişle yazılı olmayan kurallar var) tüm insanlar buna uyuyor ? Ben bunları yaşamak isterdim orada ama ülkemizde bu tarz şeyler farklı türlü ve farklı açıdan var ne yazikki bana uymuyor tabiki burada yaşamayı biz seçmedik. O dönemde binaların yapılışları dizayn yaşayış şekli bile hoşuma gidiyor, hatta çoğu zaman dizilerdede görüyoruz özellikle Güney Koreyle yakından ilgilendiğim için biliyorum tahminime göre her çıkan 3-4 diziden bir tanesi böyle eskiyi geçmişi anlatan o dönemde geçen tarzda oluyor, bildiğimiz gibi "Gag Show"larda kısmen böyle? Bunların çoğunlukla kültürün eskimemesi, unutulmaması içinde tabiki ve bizim gibi dışarıdan takip edenlerdede hayranlık uyandırmak herkesde aynı sonuç vermesede. :) Ne yalan söyleyim ben tek Güney Koreyi şarkıyla sevmediğim ve onunla sınırlı kalmadığım için Moğolistandan bile bahsederken heyecanlanıyorum, o savaşları falan duyarken bile.. Bu yüzden bu aralar "Reklamcılık" okumak istesemde bir taraftanda Tarih bölümü okuma içerisindeyim, internetten araştırdığımda Çin tarihi falanda anlatılıyormuş..

Birazda geçmiş müziklere gelirsek hep Güney Koreden bahsettim Çinle ilgilide konuşalım Guzheng söylemeden duramayacağım Japonyada da buna çok benzer olan Koto aletleri kültürel müzik olarak da bunları çok seviyorum, insanın içini rahatlatıyorlar düşünceye, uzaklara götürüyor en azından beni öyle.. Enstürmanların isimlerine tıklarsanız biraz dinleyebilirsiniz Çinde olan videolu ancak ikincisini videolu pek bulamadım şuanda bakınca hoşuma gitmedi bu tarz attım genede bakabilirsiniz. Bunlar tabiki yayılan amerika kültürü ve özentiliğiyle birlikte yavaş yavaş kendilerini kaybetmek üzereler Güney Kore için özellikle amerika konusunda büyük bir onları beğenme, özenme durumu var ve bu canımı sıkıyor. :/ Bu kadar güzel ve geçmişte olan bir kültür nasılda böyle giderek unutulmaya doğru gider gerçekten anlamıyorum... Aslında bahsedilecek o kadar şey varki bu kültürle ilgili ben sadece sevdiğim bir kaç müzik ve üzüldüğüm beğendiğim şeylerden bahsedebildim tek tek yazabilecek kadar yer yok vakitte olmaz hemde bu kadar köklü benzer kültürleri bir anda yazarsam onlarada ayıp olur bence.. Kendimi ifade etmeye çalıştım oturup biraz daha düşünsem daha uzun ve güzel yazabilirdim ama şuanlık bu kadar benden herkese iyi okumalar diliyorum.
1 yorum on "Güney Kore, Japonya ve Çin Kültürü"

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9